Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayПовече от 500 антисемитски инцидента са свързани с

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayПовече от 500 антисемитски инцидента са свързани с
Коментари Харесай

Бум на антисемитските инциденти, преобладаващи по време на карантинните протести в Германия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Повече от 500 антисемитски случая са свързани с пандемията Covid-19 в Германия, по време на която евреите бяха упрекнати както за вируса, по този начин и за блокирането, демонстрира отчет на група за наблюдаване, съобщи RT.
Резултатите от проучването на Федералната асоциация на отделите за проучвания и информация за антисемитизма (RIAS) са докладвани от вестник Welt am Sonntag.

Регистрирани са 561, свързани с пандемията антисемитски произшествия в Германия сред март 2020 година и март 2021 година По-голямата част от тях (60%) се случиха по време на обществени митинги, по време на които евреите бяха упрекнати за ковид и последващите блокировки.

В други случаи евреите разказват тормоз и засегнатост в супермаркети и други публични пространства, където непознати ги упрекват, че носят заболяването по света. Един подобен случай беше обявен от медиите през февруари, когато флаери, открити в трамвай в Кьолн, свързваха пандемията с „ еврейския проблем “.

„ Протестите през първия уикенд на август демонстрираха продължаването на антисемитските настроения по време на събиранията против ограниченията, ориентирани към ограничение на пандемията на ковид “, съобщи Даниел Поенсген, откривател от RIAS.

Протестиращи против блокирането в Германия и на други места бяха видяни със спортни макетни жълти значки „ Звезда на Давид “ и ленти, сходни на тези, които евреите бяха принудени да носят по време на Втората международна война. Еврейските групи намират потреблението на такива облици за обидно и еднакво на тривиализацията на Холокоста.

Протестиращите против карантинните ограничавания и имунизацията „ не могат да се преструват, че са в Съпротивата или са преследвани спрямо евреите през нацисткия интервал “, сподели немският специалист по антисемитизъм Хаджо Функе пред еврейската телеграфна организация през май и добави, че сходни съпоставения са исторически неверен и рисков.

По сходен метод, основаният в Съединени американски щати наблюдаващ на антисемитизма, Лигата срещу клюка, разгласява изказване през юни, в което осъжда потреблението на изображения на Холокоста в манифестации във Англия и Франция.

Сравнението със страданията на евреите по време на Втората международна война в подтекста на пандемията е „ освен акт на морално отвращение, само че също по този начин съставлява опит да се омаловажи огромността на Холокоста “, сподели групата.

През май жълтите „ еврейски звезди “ бяха неразрешени за демонстрации против блокиране в Мюнхен, след искане на немския комисар по антисемитизма Феликс Клайн.

Постът на Клайн е основан през 2018 година, защото федералното държавно управление търси способи да ограничи повишаването на офанзивите против евреите.

Използването на жълти „ еврейски звезди “ като знак на опозиция против карантинните ограничения докара до несъгласия и в други страни. Миналия месец представителят на щата Вашингтон Джим Уолш се извини за носенето на звезда на ризата си по време на среща с консервативни деятели. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР